Privacy proof dat is onmogelijk, of toch niet?

  • By:Dian van Horrik
  • 0 Comment

Privacy, heb jij er ook een broertje dood aan. Ik hoor nog vaak van ondernemers ‘ik snap er niks van´ of ´er mag niks meer door die privacyregels’. En het moet gezegd, ik zie nog steeds erg veel fouten, zelfs bij de grotere bedrijven waarvan je verwacht dat ze een hele batterij goede adviseurs ingeschakeld hebben voor hun privacybeleid. Wie gelooft er nog dat je bedrijf privacyproof kan worden zonder dat je als ondernemer wordt bekneld in de mogelijkheden. Gelukkig kan het wel. En dan bedoel ik niet dat je zelf een hele batterij juristen inschakelt. Het kan nog veel slimmer:

Een klant van mij belde mij twee jaar geleden op, omdat ze behoefte had aan een contract voor een samenwerking. Haar bedrijf was destijds een start-up internetplatform in een concurrerende markt. Ze verzamelt nota bene medische gegevens waardoor privacy een enorme hickup kan zijn. In de aftelperiode van de invoering van de AVG heb ik deze klant bij de hand genomen en begeleid om haar bedrijf privacyproof te maken. We hebben daar zelfs nog een second opinion op gekregen van Prof Gerrit-Jan Zwenne verbonden aan het e-law centre van de Universiteit Leiden die de gemaakte keuzes en de onderbouwing die we daarbij hebben gemaakt geheel terecht vond. De klant heeft geen concessies gedaan aan de wensen voor het platform. Wel zijn er bewuste keuzes gemaakt.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft deze klant zonder mij de bedrijfsvoering opgepakt. Het bedrijf is inmiddels flink gegroeid. Kort geleden had ik weer contact met de klant en ze vertelde me dat ik haar enorm geholpen heb. ‘Bij het maken van beslissingen zoals welke technieken we gebruiken voor het online platform lijkt het wel of ik jou hoor praten in mijn hoofd. Je hebt me zo goed geholpen. Door jou weet ik waar ik op moet letten en hoe ik fouten kan voorkomen die mijn bedrijf compleet ondermijnen. Zelfs mijn personeel is onder de indruk van mijn privacy skills 😉’

Klinkt goed niet waar! Wil jij hier meer over weten, meld je dan aan voor mijn tips.

Deze zomer lanceer ik een nieuwe methode waardoor jouw bedrijf nog makkelijker privacyproof wordt. Deze lancering doe ik alleen aan mijn nieuwsbrieflezers, dus vergeet niet om je aan te melden.

Posted in: Geen categorie

Comments

No Responses to “Privacy proof dat is onmogelijk, of toch niet?”

No comments yet.

Geef een reactie